Tara bascilor - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Tara bascilor

Tara Bascilor
ziua 1 - prezentare ora 16:30 pe aeroportul „Henri Coanda” Otopeni-biroul informatii, intalnire cu insotitorul roman de grup, plecare la Santander, decolare la ora 18:30, sosire la ora 21:20, transfer la Bilbao, cazare hotel Sirimiri.
 
ziua 2 - Bilbao – Muzeul Guggenheim mic dejun, apoi vom vedea, cele mai reprezentatative obiective, intr-un tur pietonal de 1/2 zi, in orasul in care arhitectura moderna s-a inserat in constructiile recente ale marelui centru industrial, dar si important port: centrul istoric, zona cea mai veche si renumita „7 strazi”, cu stradute inguste si pietruite, case colorate; piata Ribera, situata langa estuarul raului Nervion – punct comercial de referinta pentru intreaga provincie. In zona moderna – El Ensanche – s-au construit cladiri de locuite, banci si magazine. Optional, dupa amiaza, vizita renumitului Muzeu de arta contemporana Guggenheim, cladire magnifica din titanium si sticla, semanand cu un vapor, senzationala cladire eclipsand uneori chiar pretioasele exponate din muzeu. Cazare Bilbao.

ziua 3 -  San Juan de Gaztelugatxe & Gernika mic dejun; excursie la San Juan de Gaztelugatxe, de unde aveti o spectaculara priveliste spre Golful Biscaya; aici afla Capela Sf.Ioan Botezatorul, sec.10, loc de pelerinaj al marinarilor; se spune ca iti va aduce noroc si ti se va indeplini dorinta daca vei trage clopotul de 3 ori dupa urcarea celor 241 de trepte. Pe aceasta insula s-a filmat unul din episoadele filmului Game of Thrones. De la schitul pitoresc veti putea vedea Marea Cantabriei, colinele, tunelurile si stancile cu forme parca ireal de distorsionate. Continuam spre satul istoric Gernika – timp liber pentru dejun apoi vizita Muzeului Pacii, care prezinta istoria si cultura basca; Pablo Picasso a creat Gernika – in semn de protest fata de bombardamentul aviatiei naziste asupra micului sat basc in 26 aprilie 1937. Cazare Bilbao.

ziua 4 - Añana Salt Valley  mic dejun; optional: excursie la Minele de sara Añana Salt Valley, cu o istorie de mai bine de 6500 de ani, situate la est de Vitoria-Gasteiz; vom vedea izvoarele de apa sarata, locul producerii sarii, sare apreciata ca una din cele mai de calitate din lume din 1851, cand a luat marele premiu la expozitia de la Londra; veti putea degusta cateva produse in care este utilizata aceasta sare. Transfer la Vitoria-Gasteiz – timp liber pentru dejun, apoi vizita Catedralei Sf.Maria, o bijuterie gotica, situata pe zona ce mai inalta a colinei. Locul l-a inspirat pe Ken Follett sa scrie „Stalpii pamantului”. Cazare Bilbao.

ziua 5 - Getaria & San Sebastian mic dejun; plecare la Getaria, situat pe coasta Guipuzcoa, sat pescaresc, cu cladiri medievale, traditionale, reflectate intr-o bucatarie originala, cu renumite restaurante specializate in prepararea pestelui, locul de nastere al exploratorului Juan Sebastian Elcano si al lui Cristobal Balenciaga – fondatorul casei de moda Balenciaga, ale carui creatii originale sunt apreciate de artisti si familii regale; Christian Dior spunea despre Cristobal Balenciaga ca „este un maestru al tuturor”! Vizita cramei Txakolindegi, singura din Tara Bascilor care produce vinul „txakoli”, din soiul special de struguri, numit „hondarribi zuri”; degustare a 2 tipuri de txakoli. Dejun la un restaurant local. Dupa amiaza, vizita Bisericii San Salvador si vom afla povesti interesante despre mostenirea navala basca, despre marinari si exploratori cum a fost Juan Sebastián Elcano, care l-a insotit pe Magellan, el a fost cel care a preluat comanda vasului Victoria dupa moartea acestuia, ajungand in Spania doar cu 17 marinari. Transfer la San Sebastian, cazare hotel Codina.

ziua 6 -  San Sebastian mic dejun; vizita pietonala 1/2 zi a zonei vechi a „perlei Cantabriei” –orasul San Sebastian,/Donostia, port la port la Atlantic, statiune, oras care combina cultura si frumusetea locului cu bucataria de calitate. De pe Mt.Igueldo se poate admira frumoasa panorama a orasului. In numeroasele baruri puteti degusta tapas „pintxos” . Dupa amiaza, puteti face o excursie pana la Biarritz, statiune renumita incepand cu sec.17 datorita climatului placut, a arhitecturii vilelor si caselor elegante. Acum, Biarritz este preferat de multe familii regale, dar si de amatorii de sporturi de apa, in special surferi. Cazare San Sebastian.

ziua 7 -  Pamplona mic dejun; excursie la Pamplona, oras situat in inima vaii Arga, inconjurat de munti, numit asa dupa numele marelui general Pompei, a carui istorie dateaza din epoca fierului; dupa sosire, vom vizita pe jos centrul orasului; desi pastreaza stradute, case medievale in zona veche a orasului; orasul s-a modernizat incepand cu sec.20, incorporand fortificatiile si cladirile vechi. In Pamplona au loc, in fiecare an, cursele de tauri in timpul Festivalul Sf.Fermin; vom vedea straduta Estafeta pe care au loc faimoasele alergari ale taurilor si participantilor la festival, Catedrala construita pe o colina in sec.15 pe timpul regelui Carol al 3-lea, stil gotic, cu fatada neo-clasica din sec.18; de pe aceasta colina incepe istoria orasului, de la fondarea romana in sec.1 in.C.  pana la perioada Regatului Navarra, cand micul sat de pe colina a devenit capitala pana la cucerirea ei de Regatul Castiliei in 1512. La intrarea in Pamplona incepe Drumul Santiago, calea pelerinilor care pleaca la Santiago de Compostela. Patroana localitatii este Fecioara Maria, careia ii este dedicata o mareata capela baroca. Timp liber, apoi intoarcere la San Sebastian.
                      
ziua 8 - Santillana del Mar, Comillas, Santander mic dejun; eliberarea camerelor, apoi transfer la Santillana del Mar, unul din orasele cu valoare istorica si culturala a Spaniei; vizita pietonala a centrului vechi al orasului; vom vedea Biserica St.Juliana, importanta bijuterie arhitectonica cantabreneza, construita in stil romanic.  Plecare la Comillas, unul din orasele cu cel mai mare numar de cladiri moderne, monumente datorate lui Gaudi, Domenech si Montaner, Martorell si Monells, altor renumiti arhitecti. Transfer la Santander – oprire si vizita pe jos a orasului. Dejun la un restaurant local; timp liber. Transfer la aeroport si intoarcere in Bucuresti, zbor Santander-Bucuresti, decolare la ora 21:55.

ziua 9 -  sosire pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti la ora 02:35.    
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content