Surinam - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Surinam

19 Noiembrie 2019

Magia celor trei Guyane si exotismul insulei Guadeloupe
15 Zile
Paramaribo - Berg en Dal - Cultura Maroon - Georgetown - Cascada Kaieteur - Insulele Salvarii - Centrul Spatial - Cayenne - Guadeloupe
Ziua 1 – la ora 04:00 intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti, biroulInformatii si plecare la Paramaribo, via Amsterdam, decolare ora 06:00, Sosire in capitala Surinamului,Paramaribo, ora 16:35, transfer la hotel Torarica, cazare.
Ziua 2 –mic dejun + dejun tur panoramic al centrului istoric care este trecut in patrimoniu UNESCO; multe cladiri sunt construite in stilul arhitectural olandez, dar din lemn de esenta rara, utilizat de amerindieni. Desi primii europeni – Juan de la Cosa si Amerigo Vespucci -au ajuns pe coastele Surinamului in 1499, olandezii au fost cei care s-au instalat aici in sec.17. Se vor vedea Piata Independentei, Fortul Zeelandia – vizita muzeu, Palatul Prezidential, moscheea si sinagoga, aflate alaturat. Vizita Parcului Natural Peperpot, fosta plantatie de cafea si cacao, unde natura si-a reluat locul si impresioneaza prin varietatea faunei si florei.
Ziua 3 – mic dejun + dejun plecare spre Joden Savannah, prima asezare evreiasca din America de Sud; evreii au sosit aici in sec.17, dar la sfarsitul sec.18 au parasit Jodensavannh din cauza deselor conflicte cu negrii maroon si s-au mutat in Paramaribo. Vizita parcului natural care are o fauna bogata si cel mai mare numar de fluturi din zona caraibiana. Cazare Berg en Dal Resort.
Ziua 4 – mic dejun + dejun + cina transferul cu o canoe, aprox. 1 ora, in amonte pe raul Surinam pana la Anaula pentru a descoperi istoria si cultura comunitatii Maroon, urmasii sclavilor care, neacceptand conditia de sclavi, au incercat deseori sa fuga si se intoarca in Africa; triburile Maroon si-au pastrat modul de viata specific vest-african. Cazare la Lodge Anaula.
Ziua 5 – mic dejun + dejun dimineata se va vizita o alta comunitate asezata de-a lungul raului Surinam, vom afla stilul lor de viata, activitatile de zi cu zi, iar dupa dejun ne intoarcem in Paramaribo. Cazare la hotel Torarica.
Ziua 6 – mic dejun + dejun dupa micul dejun devreme, vom fi transferati in port si vom trece cu ferry-boat (aprox.30 minute) din Surinam in Guyana, stat devenit independent in 1966; apoi plecam cu masina laGeorgetown, capitala statului Guyana, situata in locul unde raul Demerara se varsa in Oceanul Atlantic. Sosire, transfer la hotel Grand Coastal, cazare.
Ziua 7 – mic dejun + snack tur panoramic - vom vedea cateva cladiri istorice din oras (unele din ele datand din perioada cand Guyana era colonie britanica, fiind singura tara din America de Sud in care se vorbeste engleza): Catedrala Sf.Gheorghe construita la sf.sec.19, una din cele mai inalte cladiri din lemn din lume, Biserica Sf.Andrei – cea mai veche din oras, cladirea Curtii de Justie, Primaria, Muzeul National, podul plutitor – cel mai lung din lume, bazatul Stabroek – numit si « bazarul ciudat », cu un amalgam de lucruri, de la produse de gospodarie la bijuterii si legume, Gradina Botanica si Zoo. Apoi transfer la aeroportul local si zbor de aprox. 50 minute, cu un avion de 12 locuri, deasupra uneia din cele mai spectaculoase cascade din lume: cascada Kaieteur, inalta de 226 m, considerata una din cele mai mari din punct de vedere al debitului. Legenda numelui Kaieteur apare in cartea descoperitorului cascadei, geologul Charles Barrington Brown: un sef de trib pe nume Kai s-a sacrificat aruncandu-se in apele cascadei pentru a potoli astfel setea marelui spirit Makonaima si a-si salva tribul. Cazare la hotel Grand Coastal.
Ziua 8 – mic dejun + dejun excursie de o zi: croaziera pe raul Essequibo, cel mai lung din Guyana, de la Bartica – fost oras minier, pana la Fortul Zeelandia, in jurul caruia s-a dezvoltat ulterior orasul Paramaribo. Seara, transfer la aeroport si intoarcere cu avionul in Surinam. Cazare hotel Torarica.
Ziua 9 – mic dejun + cina plecare din Paramaribo spre Guyana Franceza, pana la Albina, traversare in canoe pe raul Marooni pana la St.Laurent; pe ambele parti ale raului sunt puncte de granita si dupa incheierea formalitatilor respective se ajunge la Camp de transportation, locul unde soseau detinutii trimisi din Franta, dupa un drum 20 de zile si erau trimisi pe « Insulele Salvarii », colonie penala infiintata de francezi in timpul domniei lui Napoleon III, in 1852. Vom vedea celula in care a fost inchis Henri Charriere, cel care va face cunoscute aceste insule in romanul sau autobiografic « Papillon », povestind despre tratamentul inuman acordat deti nutilor din inchisorile construite pe insule, despre incercarile de evadare pentru a scapa de abuzurile gardienilor. Romanul, ecranizat in 1973, l-a avut in rolul principal pe renumitul actor Steve Mc.Queen. Continuarea drumului pana la Kourou, principal oras economic al Guayanei Franceze. Cazare la hotel Atlantis.
Ziua 10 – mic dejun + dejun plecare la port si traversare cu catamaranul aprox. 50 min pana la arhipelagulInsulelor Salvarii, numite asa de catre europenii care se refugiasera aici pentru a se salva de ciuma. Se vor vizita doua din cele 3 insule: Insula Regala si Insula St.Iosif. Insula Diavolului va fi vazuta doar de pe catamaran – a fost locul de deportare a detinutilor considerati mai recalcitranti; printre detinutii politici inchisi aici a fost si Alfred Dreyfus (inchis intre 1895-1899), eliberat datorita interventiei scriitorului francez Emile Zola. Desi in 1945 s-a luat decizia incetarii trimiterii convoaielor de condamnati in aceste inchisori, abia in anul 1953 s-a pus planul in aplicare definitiv. In prezent, s-a incercat valorificarea locurilor din punct de vedere turistic - pe Insula Regala exista un muzeu, iar capela pictata de condamnatul Francis Lagrangea fost restaurata. Timp liber pentru plaja, Intoarcere la Kourou, hotel Atlantis.
Ziua 11 – mic dejun Vizita Centrului spatial guyanez si a muzeului de la Kourou; cosmodromul este situat intre orasele Kourou si Sinramary, la aprox.50 km de Cayenne, unde functioneaza Agentia Spatiala Europeana ESA : agentia spatiala franceza si compania comerciala Arianespace. Nave de transport automatizate lanseaza divese marfuri catre statia spatiala internationala. Primele lansari au avut loc in 1952, iar prima racheta Ariane s-a lansat in 1979. Intoarcere la Cayenne si tur panoramic, cand se vor vedea Catedrala, Piata Palmistes,
vechea cladire a vamii, Fortul Ceperou –sec.17, piata locala, statuia lui Victor  Schoelcher –jurnalist si ompolitic francez, care a initiat decretul pentru abolirea sclaviei in Franta in 1848. Transfer la aeroport si zbor Cayenne-Pointe-a-Pitre; sosire in Guadeloupe, transfer la hotel Creole Beach Hotel and Spa, cazare. Cele 2 insule principale ale arhipelagului Guadeloupe Basse Terre si Grande Terre sunt separate de Raul Sarat – astfel ca forma celor 2 insule apare ca un fluture.
Zilele 12-13 – mic dejun; timp liber, odihna, plaja. Atractii turistice: Parcul National de pe insula  BasseTerre – unul din cele mai importante parcuri nationale din teritoriile franceze de dincolo de mari, creat in 1989, vulcanul Soufrière - 1467 m, capitala administrativa pe insula Basse Terre, pietele de flori simirodenii din Pointe-au-Pitre.
Ziua 14 – mic dejun; eliberarea camerelor la ora 12:00, transfer la aeroport si zbor Pointe-au Pitre-Bucuresti, via Paris, decolare ora 18:00.
Ziua 15 - sosire Paris ora 07:00, zbor spre Bucuresti la ora 12:00, sosire pe aeroportul « Henri Coanda » la ora 15:50.
Plecare:  19 Noiembrie 2019

Pret: 5.230 euro/persoana - loc in camera dubla.
Supliment single: 898 eur/persoana. Tariful este valabil pentru grup minim de 15 persoane. Supliment pentru grup 10-14 persoane: 80 eur/persoana. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de tarif sau excursia se anuleaza.
Vedeti galerie foto >>
Servicii incluse:
- transport avion: Bucuresti–Paramaribo/ Pointe-a-Pitre–Bucuresti, compania KLM/Air France; intern: avion; Georgetown-Paramaribo; Cayenne-Pointe-a-Pitre; zbor deasupra cascadei Kaieteur; ferry-boat, canoe; microbuz/autocar in timpul vizitelor si transferurilor;
- taxele de aeroport;
- 13 nopti cazare cu mic dejun, in camere standard in hoteluri de 3-4* si lodge, mentionate in program sau similare, mesele specificate in program; 7 dejunuri, 2 cine, 1 gustare;
- tururi panoramice de oras, vizitele incluse in program; ghizi locali in timpul vizitelor mentionate; insotitor roman de grup pe tot parcursul excursiei
- asigurare Travel (medicala si storno - valoare storno asigurata: pana la  8500 lei/calatorie)
Nu sunt incluse:
- taxa viza si procesare  Guyana si Surinam: 90 eur/persoana; alte tipuri de asigurari: storno – recomandata de agentie, asigurare medicala premium, etc.; cheltuieli de natura personala: bauturi, telefoane, baccsisuri pentru ghizi locali, soferi, intrari la obiectivele turistice  nespecificate in program. Supliment camera vedere la mare in Guadeloupe: 58 eur/persoana.       
Conditii de inscriere:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii;  2 fotografii tip pasaport;
- vaccin contra febrei galbene
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content