Oman - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Oman

10 Februarie 2020

bijuterie araba: Oman
10 Zile
Ziua 1 - prezentare pe aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti Otopeni, intalnire cu insotitorul roman de grup la ghiseul Informatii, ora 20:45, decolare spre Oman la ora 23:30, via Doha.
Ziua 2 - Muscat Ora 10:20 sosire in Muscat, capitala Sultanatului Oman, loc al unor civilizatii milenare, tinut legat de legenda Reginei din Saba, a lui Sindbad Marinarul, unde albastrul de turcoaz al Oceanului Indian se intalneste cu desertul strabatut de beduini si incalzit de soarele Arabiei, cu faleze spectaculoase, in peisaje de neuitat. Tur panoramic de 1/2 zi in Muscat - in limba araba se traduce prin “loc de acostare”: se vor vedea cateva edificii moderne, centre comerciale, dar, in mod special se remarca stilul traditional al constructiilor. Cazare hotel Al Falaj.
Ziua 3 - Muscat – Nizwa –Al Hamra – Misfah -Jabal Shams – Marele CANION Mic dejun. Se viziteaza Marea Moschee, inaugurata de Sultanul Omanului in 2001; aici se afla un candelabru adus din Germania, fiind al doilea ca marime din lume, iar covorul special de rugaciune a fost comandat si lucrat in Iran. Apoi se pleaca la Nizwa, cu oprire in Al Hamraoras vechi de 400 de ani, situat in nord-estul Omanului, unde se mai pastreaza case din piatra cu doua, trei si chiar 4 etaje, cu grinzi din lemn de palmier; in vechiul souq mai exista un magazin care vinde halva de la data infiintarii celui mai vechi atelier mestesugaresc de fabricare a halvalei. In satul Misfah casele par a fi direct sculptate in stanca. De aici se continua drumul pana la Jabal Shams cu masini 4x4 pentru a vedea “Marele Canion” al Omanului si a admira privelistele spectaculoase din locul unde, se spune,  rasare prima data soarele in Oman; cazare si cina la Golden Tulip Nizwa.
Ziua 4 - Nizwa Fort – Souq – Jabrin – Bahla – Muscat.  Mic dejun. Vizita fortului si a souq-ului din Nizwa -“orasul oaza”, fosta capitala a dinastiei Joulanda in sec. VII-VI i.C., fiind acum una din cele mai mari atractii turistice ale Omanului, datorita constructiilor incarcate de istorie. In souq-ul renovat se pot gasi atat legume, fructe, cat si mirodenii, cafea, dar si bijuterii din aur si argint, pumnale curbate, obiectele din piele si ceramica, etc. Continuare spre Muscat, cu oprire la fortul Bahla – monument cultural UNESCO, apoi la Jabrin – se viziteaza cel mai frumos castel din Oman, construit in sec. 17, devenit un loc simbolic al invataturii traditionale din Oman. Cazare in Muscat, hotel Al Falaj.
Ziua 5  – Muscat – Khasab - Jebel Harim Mic dejun; transfer la aeroport pentru zbor Muscat-Khasab. Sosire in Khasab, situat in nordul Omanului, capitala Peninsulei Musandam – numita si „Norvegia Arabiei”. Urcare cu masini 4x4 pe Jebel Harim („Muntele Femeii”) – 1908 m; veti fi incantati de peisajul format din stanci abrupte, cu sate ridicate in terase pe munte, paduri de acacia, vai adanci. De pe inaltimea muntelui Jebel Harim se vede o panorama fantastica spre golf si, departe, spre Oceanul Indian. Intoarcerea se face prin pasul Khawr si parcul natural Al Khalidya. Cazare hotel Atana.
Ziua 6 – Khasab – croaziera prin fiorduri - dejun Mic dejun; croaziera cu „dwow”, dejun inclus; dwow este un vas traditional local, de la bordul caruia veti putea admira fiordurile Golfului Arabiei, satele pescaresti, apa linistita, de turcoaz care contrasteaza cu albul dealurilor calcaroase; se face oprire pentru a inota sau a face snorkeling. Cazare hotel Atana.
Ziua 7 -  Khasab – Muscat – dejun - Salalah Mic dejun; transfer la aeroport si zbor la Salalah, cu stop in Muscat (in limba araba se traduce prin “loc de acostare”), tur panoramic de 1/2 zi - se vor vedea cateva edificii moderne, centre comerciale, dar, in mod special se remarca stilul traditional al constructiilor; cladirea Operei, construita in 2011 la ordinul sultanului Qaboos are o capacitate de 1100 locuri. Vizita Muzeului National. Dejun. Transfer la aeroport si zbor Muscat-Salalah; sosire si cazare la hotel Millenium.
Ziua 8 -  Salalah Mic dejun; tur de o zi in „orasul gradina”, al doilea cel mai mare oras al Omanului – se vor vizita o ferma unde cresc arbori fructiferi exotici, piata locala unde, printre altele, se vand parfumuri si renumitele cristale de tamaie, candva mai pretioase decat aurul; Salalah este cunoscut ca cel mai mare centru de producere si comert al tamaiei – exista si un muzeu al tamaiei pe care il vom vizita. In Oman puteti cumpara cel mai exclusivist si renumit parfum din lume: Amouage ! Vom vedea palatul Al Husn, resedinta majestatii sale, sultanul Qaboos, originar din Salalah, ne vom opri in fata frumoasei moschei Shanfari. Vizita unui alt obiectiv important: mormantul profetului Iov din vechiul Testament, situat pe „jebels” – pe colina de unde se poate admira  o frumoasa panorama a orasului. Vom ajunge, printre arbori de tamaie, pana la superba plaja Mughsail, cu nisip alb, ape de cristal si cu stanci prin care tasnesc jeturi de apa ce pot ajunge si pana la 30 m inaltime; spectacolul nu s-a terminat: aprox. 15-20 km veti merge pe Hairpin Bend Roads – drum spectaculos, cu serpentine, ce iti taie respiratia (drumul continua pana la granita cu Yemen). Cazare la hotel Millenium.
Ziua 9 -  Salalah Mic dejun; timp liber, odihna. Cazare la hotel Millenium.
Ziua 10 -  Salalah Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor Salalah-Bucuresti, via Doha, decolare ora 12:50, via Doha. Sosire pe aeroportul “Henri Coanda” la ora 20:30.
Plecare:  10 Februarie 2020

Pret: 2.480 euro/persoana – loc in camera dubla
Supliment camera sigle: 415 eur/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 12 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se percepe  un supliment.
Vedeti galerie foto >>
Servicii incluse:
- transport avion Bucuresti-Muscat-Bucuresti,compania Qatar;
- taxe aeroport;
- zboruri interne Muscat-Khasab-Muscat-Salalah;
- taxa viza Oman;
- transferuri si vizite cu autocar/microbuz cu aer conditionat, masini 4x4 la Jabal Shams;
- 8 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3-4-5*, mentionate in program sau similare; 1 dejun la restaurant local in Muscat si 1 dejun la Khasab;
- croaziera cu dwow la Khasab;
- vizitele si intrarile mentionate in program;
- insotitor de grup roman pe tot parcursul excursiei si ghizi locali in timpul vizitelor.
Nu sunt incluse:
 
- asigurare medicala – obligatorie; asigurare storno – recomandata de agentie; apa/bauturi la mese, cheltuieli personale (bagajisti, telefoane, taxi, bacsisuri pentru ghizi locali/soferi – se achita insotitorului de grup la sosire in Muscat); taxe/ vizite neprevazute in program, eventuale excursiile optionale – care se organizeaza si achita la fata locului.
 
 
Conditii de participare:
 
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; nu sunt permise pasapoartele temporare; copii pasaport (xerox sau scan) cu 20 zile inainte de data plecarii; pe pasapoarte nu trebuie sa fie aplicata viza Israel.

Mentiuni: se recomanda tinuta decenta, respectand traditiile musulmane.
Grad de dificultate: moderat.
Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea/ iesirea in/pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele de  viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zboruri-lor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Din cauza unor conditii obiective firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din tarile mentionate in program, conform standardelor proprii. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; pentru rezolvarea eventualelor probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei turistul se va adresa direct la receptie, asistat de conducatorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, receptia/hotelul poate solicita taxe suplimentare; solicitati informatii asupra acestora de la receptionerul hotelului, imediat dupa sosire. Conform regulilor internationale, ziua turistica hoteliera incepe dupa ora 14:00 si se incheie la ora 12:00. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.
Biletele de avion, din momentul cand s-au emis, sunt nerambursabile si nemodificabile. Companiile aeriene care ope-
reaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi asupra eventualelor modificari survenite, independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. La sosirea in destinatie, dupa trecerea de Controlul pasapoarte, se vor recupera bagajele de catre fiecare pasager in spatiul nominalizat, iar daca observati deteriorari ale bagajului sau lipsa acestuia, va rugam sa depuneti imediat o sesizare la Biroul de bagaje pierdute de la terminalul respectiv.
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour-operator, iar preturile acestora poate fi, uneori, mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, deoare includ mijloc de transport, ghidul excursiei si dupa caz, ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 10 persoane, pretul modificandu-se in functie de numarul de participanti.
Agentia nu se obliga sa gasesca partaj persoanelor care calatoresc singure. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere: in cazul în care turistul renunţă la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:
-30% din pretul pachetului de servicii de calatorie daca renuntarea se face in intervalul 89-60 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-50% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 59–30 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-100% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 29 zile calendaristice – ziua plecarii, neprezentare la program, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare in vederea efectuarii calatoriei nu sunt conforme normelor legale sau este in imposibilitatea de a parasi teritoriului tarii, din alte motive ce tin de persoana acestuia.
Plata serviciilor turistice externe aferente contractului se poate efectua într-o singură monedă, in valuta specificata in contract sau in RON la cursul de vanzare spot comunicat de  Unicredit SA, in ziua emiterii facturii, conform art. 290, alin 2, Cod Fiscal. La inscriere se achita un avans de 30% din pachetul serviciilor, diferenta pana la 50% din pachetul serviciilor pana la 60 zile inaintea plecarii, iar diferenta pana la 100% din pretul pachetului de servicii se achita cu minim 20 zile calendaristice inaintea plecarii.
Prezentul document constituie anexa la Contractul de comercializare a serviciilor de calatorie, am luat cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus.
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51076
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2019
Back to content