Namibia - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Namibia

loc al contractelor: Zambia-Zimbabwe-Botswana-Namibia
ziua 1-prezentare pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti-Otopeni, biroul Informatii, ora 16:30, intalnire cu reprezentantul agentiei, plecare la Victoria Falls, via Frankfurt/Johannesburg, decolare ora 18:35.

 
ziua 2- Victoria Falls - sosire Victoria Falls ora 12:30, transfer la hotel Kingdom, cazare. Victoria Falls este una din cele mai spectaculare zone din Africa datorita cascadei Victoria; puteti experimenta, optional, un zbor cu elicopterul deasupra cascadei.
 
 
ziua 3- Victoria Falls - mic dejun; avem o zi la dispozitie pentru a admira cea mai inalta cascada din lume – Patrimoniu UNESCO, situata la granita dintre Zimbabwe si Zambia, pe cursul fluviului
 
  Zambezi; climatul umed determina o mare diversitate a plantelor tropicale; interesante sunt si pietele locale, cu artizanat specific. Seara, croaziera pe Zambezi, unde apusul de soare devine de neuitat; fluviul Zambezi este al patrulea ca lungime din Africa și cel mai mare fluviu care se varsă în Oceanul Indian, curgand prin Angola, Zambia, Botswana, Zimbabwe și Mozambic. Cazare hotel Kingdom.

 
ziua 4 – Victoria Falls - Chobe dupa mic dejun, se pleaca spre Botswana (aprox.100 km de Victoria Falls); dupa trecerea granitei vom ajunge in Parcul National Chobe, renumit pentru frumusetea peisajului, magnificele apusuri de soare, abundenta si varietatea animalelor salbatice (cel mai mare numar de elefanti din tara) si a pasarilor. Cazare si cina pe malul raului Chobe, la Chobe Safari Lodge.

 
ziua 5 – Chobe - mic dejun; dimineata – un safari in parcul national, iar seara o croaziera cu barca pe raul Chobe, avand ocazia sa admiram animalele salbatice si pasari (vulturul roscat si vulturul pescar, micuta Coracias caudatus – renumita prin coloritul superb al penajului, cu nuanțe de albastru, verde sau mov, etc.). Cazare si cina la Chobe Safari Lodge.

 
ziua 6 – Chobe – Kwando River mic dejun; plecare spre zona estica, trecand prin Parcul National Chobe pana la Caprivi Strip, regiunea Kwango era importanta prin permiterea accesului spre Africa de Est;
 
  numele Caprivi vine de la cancelarul german Caprivi care a negociat anexarea zonei la Africa Germana de Sud-Est. Caprivi Strip reprezinta un coridor de trecere a elefantilor africani dinspre Botswana si Namibia spre Angola, Zambia si Zimbabwe. Raul Kwando izvoraste din centrul Angolei si curge de-a lungul granitei de N-E cu Botswana, varsandu-se in fluviul Zambezi. Cazare si cina la Popa Falls Restcamp.

 
ziua 7 – Kwando River - Okawango mic dejun; continuam drumul si intram in Namibia pe partea vestica a zonei Caprivi Strip, pana la bazinul raului Okavango (rau care formeaza o granita naturala intre Namibia si Botswana de-a lungul a 400 km), care se varsa in Delta Okavango din desertul Kalahari; zona este luxurianta, paduri tropicale si fauna bogata; delta este delimitata la sud de Marele Rift African si este speciala, atipica pentru ca nu are scurgere, apele sale infiltrandu-se lenes in Desertul Kalahari sau, pur si simplu evaporandu-se. Dupa amiaza, croaziera pe raul Okavango.Cazare si cina la Namutoni Restcamp.

 
ziua 8 – Okawango - Etosha   mic dejun; mergem prin una din cele mai importante rezervatii din Africa, cu mii de animale salbatice precum gheparzi, zebre, antilope gnu, kudu, lei, elefanti etc. si anume: Parcul National Etosha. Dupa amiaza, vom putea vedea unele dintre ele in timpul unui safari. Intoarcere la Namutoni Restcamp, cina.

 
ziua 9 – Etosha mic dejun; vom avea astazi doua safari: dimineata si seara, strabatand astfel parcul dinspre est spre vest. Cina si cazare la Etosha Safari Lodge.

 
ziua 10 – Etosha - Damaraland dupa mic dejun vom pleca spre Damaraland, iesind din Parcul Etosha prin unul din cele mai speciale peisaje din Namibia, cu campii deschise, masive din granit si chei adanci. Vom opri intr-un sat si vom intalni un trib care fascineaza multa lume: tribul Himba, semi-nomad, care isi pastreaza inca vechile obiceiuri si traditii stravechi. Impresioneaza oamenii cu statura lor mandra, dar prietenoasa si sociabila, iar femeile sunt apreciate pentru frumusetea lor neobisnuita, costumele traditionale si parul frumos aranjat si colorat cu ajutorul argilei. Cazare si cina la Damara Mopani Lodge.

 
ziua 11 – Damaraland - Swakopmud mic dejun; plecare la Swakopmund prin Damaraland, cu intinderi vaste si teren roscat, strajuite de lanturi muntoase, din loc in loc intersectate cu tinuturi largi cu pietrișuri ce se revarsa în nisipuri, cursuri de apa preistorice, vai calde și uscate. Oprire si vizita sit-ului arheologic Twyfelfontein - Patrimoniu UNESCO (aprox. o ora mers pe jos). Site-ul conține peste 2.500 de petroglife, reprezentant animale si fiinte umane, scene cu ritualuri si practici ale vanatorilor de acum aprox.2000 ani. Ajungem la Swakopmund, cazare la hotel Bon.

 
ziua 12 – Swakopmud - mic dejun; timp liber in statiunea de la malul Atlanticului; puteti participa, optional, la diverse activitati: schiul pe nisip, croaziere pentru a vedea delfinii, plimbari cu ATV-uri, excursie la Golful Walvis, unde vin la iernat mii de pasari migratoare. Cazare hotel Bon.

 
ziua 13 – Swakopmud - Sesriem mic dejun; calatoria de astazi ne poarta printr-un peisaj in continua schimbare pana pe culmea Desertului Namib. Cazare si cina la Namib Desert Lodge.

 
ziua 14 – Sesriem - mic dejun devreme, apoi excursie la Sossusvlei – patrimoniu UNESCO, care uimeste prin peisajul cu numeroase dune sculptate de vant, frapand prin culoarea roscat portocalie a dunelor si albastrul cerului, fiind deseori folosit in multe filme si reclame; Sossusvlei este situat intre desertul Namib si Parcul National Naukluft. De pe culmea Desertului Namib, vom putea admira culorile schimbatoare reflectate pe cele mai inalte dune de nisip. Vom strabate pe jos aprox.5 km intre Sossusvlei si Deadvlei; dupa amiaza, vom merge pe jos  pana la Canionul Sesriem - numele lui înseamnă "șase curele" și se referă la funiile legate între ele pentru a trage apă din defileu. Cazare si cina la Namib Desert Lodge.

 
ziua 15 – Sesriem - Windhoek - mic dejun; parasim frumoasa zona desertica de unde provine si numele tarii: Namibia ! Intemeiata la inceputul sec.19, Namibia a fost anexata de germani sub denumirea de Africa Germană de Sud-Est, apoi cucerită de Africa de Sud; independenta si-a cucerit-o in 1990. Plecam la Windhoek – capitala tarii, centrul comercial si politic al tarii, situat la 1655 m altitudine, considerat cel mai curat oras din Africa, cu cladiri moderne, numeroase cafenele si restaurante, dar unde s-au pastrat si cateva cladiri coloniale in stil german, precum hotelul Konprinz –fatada cladirii a fost declarata monument national sau Casa Elisabeta – acum parte din Institutul Politehnic; intr-un tur panoramic vom vedea: Alte Feste –vechiul fort, acum Muzeul National; cladirile Parlamentului, Memorialul Rider–inaugurat in 27 ian.1912, cu ocazia aniversarii imparatului german Wilhelm II, Biserica Luterna datand din 1907. Cazare la hotel Safari Court.

 
ziua 16 - Windhoek - Bucuresti mic dejun; timp liber, eliberarea camerelor la ora 11:00; se vor putea utiliza 2 camere pana la transferul spre aeroport. Transfer la aeroport si zbor Windhoek-Bucuresti, via Munchen; decolare ora 18:55.

 
ziua 17 – sosire pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti-Otopeni la ora 11:50.       
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content