Iran - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Iran

istorie si legenda in antica Persie - IRAN
Persia - cuvant magic, ce reflecta o istorie de peste 4000 de ani, legende, arta si arhitectura ce impresioneaza si in prezent, dar si povestile nemuritoare ale Seherezadei sau « Aladin si lampa fermecata », «Ali Baba si cei 40 de hoti», «Sindbad Marinarul» (povesti ce au fost imortalizate pe pelicule de succes). Republica Islamica Iran - suprafata de 1.629.918 km patrati si o populatie de peste 64 milioane locuitori - ofera un relief variat, unde  s-au cultivat pentru prima data piersici, spanac si lalele, cu orase pline de istorie, unele aflate pe celebrul « drum al matasii », cu sate pitoresti, oameni ospitalieri, monumente vechi si moderne. Este tara uneia din cele mai vechi si bogate culturi din lume, unde a profetit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam si Havez, Avicenna si Musa al-Khwarizmi – parintele algebrei;  persanii si-au dovedit creativitatea in diverse domenii: de la primele caramizi la moara de vant, de la « tar » - viitoarea ghitara - la jocul de table sau polo ecvestru; persanii au folosit pentru prima data alcoolul in medicina, au inventat inghetata si vinul, sistemul de taxe si posta (« Calea Regala » de pe timpul lui Darius) si multe altele. Veti avea ocazia, in timpul acestei calatorii, sa va transpuneti in trecut, imaginandu-va puternicele regate ale mezilor si persilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk.
 
 
ziua 1-  Shiraz –mic dejun+cina - sosire devreme, transfer la hotel, cazare. Dupa mic dejun veti vizita una din gradinile renumite, patrimoniu UNESCO – gradinile Naranjestan, apoi Moscheea Nasir-ol-Molk –numita si « moscheea roz » datorita culorii predominante roz din interiorul moscheii; moscheea Vakil -construita intre anii 1751-1773; Mormantul poetului Havez – mult admirat de Goethe; mausoleul poetului persan a fost ridicat in 1935 si este opera arhitectului francez André Godard. Cazare la hotel in Shiraz.              
 
ziua 2 – mic dejun+cina - plecare la Yazd, oras situat in desert, pe unde a trecut Marco Polo si unde se mai pastreaza cultul lui Zoroastru. In drum, oprire si vizita complexului de la Persepolis – patarimoniu UNESCO, cel mai renumit si vizitat monument din Iran, cu palatele lui Darius, Xerxes, Artaxerxes I, Artaxerxes III. Cazare la hotel in Yazd.
 
Ziua 3 – mic dejun+cina orasul Yazd cucereste prin farmeca prin monumentele sale vechi construite intr-un stil traditional extrem de simplu. Vizita Turnului Tacerii, a Moscheii Jame si a Gradinilor Dowlat Abad – patrimoniu UNESCO. Plecare la Isfahan, cazare la hotel in Isfahan.
 
Ziua 4 – mic dejun+cina - o zi intreaga in orasul creat acum 2500 de ani, fosta capitala de 3 ori in istoria sa, cu numeroase cladiri sau monumente intrate in patrimoniu UNESCO; Scuarul Imam, bijuterie a arhitecturii  persane, ce include Palatul Alighapou, Moscheea Imam & Sheikh Lotfollah, atelierele si bazarul cu arcade traditionale. Cazare hotel in Isfahan.
 
Ziua 5 – mic dejun+cina - dimineata, vizita Bisericii Vank, cu frumoasele picturi interioare, vizita Moscheii Jameh – patrimoniu UNESCO, apoi plecare la Matinabad, cazare la Matinabad Camp.
 
Ziua 6 – mic dejun+dejun - posibilitate de a face, optional, o plimbare pe camila pana in satul Abyaneh, cu casele construite din argila. Plecare la Teheran, cu oprire pentru a vizita complexul de gradini Fin (sec.17) – de asemenea patrimoniu UNESCO; daca timpul permite, va veti opri si vedea o casa tipica din sec.19 la Kashan, oras intemeiat in sec. 6 i.C., in timp distrus partial de catre arabi in sec.7, mai tarziu de cutremure; orasul este renumit acum pentru ceramica, textile, covoare si matase. Sosire in Teheran, cazare la hotel.
 
Ziua 7 – mic dejun+cina - Vizita interesantului Muzeu de Arheologie, cu bogate antichitati si carti rare, a Palatului Golestan – patrimoniu UNESCO, resedinta regala a Qajarilor, locul incoronarii regilor din dinastia Pahlavi, Muzeul National al Bijuteriilor (considerata cea mai bogata si spectaculoasa colectie de bijuterii din lume) – deschis doar de sambata pana marti, intre orele 14:00–16:30.
 
Ziua 8 – mic dejun; transfer la aeroport / intoarcere in Romania.
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4 021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51076
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2019
Back to content