Indonezia - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Indonezia

3 August 2019

Nou - Festivalul Baliem
14 Zile
OCAZIE UNICA ! aveti ocazia rara de a intalni, intr-un singur loc, fara a patrunde adanc pe drumurile complicate din insula Papua, reprezentatnti ai triburilor Dani, Lani si Yali ! Acestia vin anual in frumoasa Vale Baliem pentru a celebra in cadrul festivalului tradi-ditii si obiceiuri locale, muzica si dansuri tipice, isi etaleaza costuumele traditionale, participa la diverse intreceri sportive; veti putea admira artizanatul local unic in Indonezia.
Ziua 1-prezentare pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti, intalnire cu insotitorul roman de grup la ghiseul Informatii ora 19:35, plecare ora 21:35 la Jakarta, via Istanbul.
Ziua 2 – Jakarta – sosire ora 18:00, transfer la hotel Alila, cazare.
Ziua 3 Jakarta -mic dejun tur panoramic 1/2 zi in fosta Batavia in care se vor vedea vechiul port Sunda Kelapa, Piaţa Fatahilah, Monumentul National Monas si Catedrala; monumentul Monas – simbolul luptei pentru independenta, are 132 m inaltime si este situat in Scuarul Merdeka; constructia inceputa pe timpul lui Sukarno, in 1961 si terminata in 1975. Intoarcere la hotel, preluare bagaje si transfer la aeroport, zbor spre Irianul de Vest Java/Papua de Vest (care face parte din Noua Guinee, cea de-a doua insula ca marime din lume), insula cu o mare diversitate etnica, geografica si ecologica; decolare ora 22:45.
Ziua 4 –Jayapura-Wamena –  dejun + cina sosire la Jayapura la ora 06:10, apoi luam avionul spre Wamena (orele 11:00-12:00); sosire si transfer la un restaurant local – dejun -, apoi transfer la hotel Baliem Pilamo si cazare. Dupa amiaza, explorarea locului pentru a afla primele impresii despre o altfel de lume: vizita pietei traditionale Jibama, urcare pe Dealul Napua (de unde se vede panorama asupra Vaii Balliem), plimbare prin satul tribului Lani – trib izolat complet pana in prima jumatate a sec.XX; intoarcere la Wamena, cina la restaurant local.
Ziua 5– Wamena– pensiune completa (dejun la pachet) OCAZIE UNICA ! Dupa mic dejun, deplasare cu masina, aprox.45 min pana la locul unde are loc festivalul. Astazi,primarul din Wamena va inaugura Festivalul anual din Valea Balliem, cand veti putea urmari ritualuri, demonstratii razboinice ale diferitelor triburi din Papua.
Ziua 6 – Wamena - pensiune completa (dejun la pachet) O alta zi la festivalul unde, in 2012, a asistat si Printul Charles. Dimineata vom vedea alte diverse ceremonii, competitii sportive la care participa membri ai triburilor Dani, Yali si Lani; veti putea imortaliza chipurile localnicilor in fotografii unice. Dupa dejun, se pleaca la Jiwika (aprox.30 minute), in nordul Vaii Baliem pentru a vedea mumii vechi de 250 de ani; o scurta plimbare pe jos de aprox.10 min pana la satul Anemoigi, unde are loc Festivalul porcului – conform traditiei tribului Dani, cu ocazia acestui festival vor sacrifica un porc si il vor pregati special, cu legume si cartofi. Intoarcere la Wamena, cina la un restaurant local.
Ziua 7 – Wamena-Jayapura- pensiune completa Dimineata devreme transfer la aeroport si zbor la Jayapura (orele 09:10-10:10); dupa sosire, un tur panoramic al capitalei insulei Papua de Vest (numita « Hollandia » pe timpul ocupatiei olandeze); pe o colina se afla Monumentul Generalului Douglas Mc.Arthur – proeminenta figura a armatei americane, unul din cele cinci persoane din istoria SUA care a primit cel mai înalt grad militar al Armatei SUA: general cu cinci stele. Se va vedea Lacul Sentani - o alta atractie a locului, unul din cele mai mari lacuri din Papua; vom traversa lacul cu barca tipica pentru a vizita satul Assey sau Ayapo si vom vedea modul cum tribul local picteaza barcile. Vizita Muzeului local de Antropologie (deschis intre 09 :00-14 :00) si a market-ului local. Cazare hotel Swiss Belhotel.
Ziua 8 – Jayapura – Makassar Sulawesi – mic dejun Transfer la aeroport si zbor la Makassar, situat in sudul Insulei Sulawesi, orele 11:50 – 14:05; dupa sosire vom cunoaste orasul intr-un tur panoramic, oprindu-ne la cateva obiective: Fortul Tunipallangga – cunoscut ca si Fortul Rotterdam, a carui constructie ar dainui din sec. 16, portul cu vase traditionale indoneziene, portul traditional Paotere cu vasele specifice, din lemn, numite Finisi.Transfer la hotel Melia, cazare.
Ziua 9 – Makassar – Palopo; mic dejun + dejun Transfer devreme la aeroport zi abor Makassar-Palopo, orele 09:40 – 10:30; dupa sosire, transfer aprox.3 ore pana la Toraja; prima oprire, in localitatea Lemo - se vor vedea cocotate pe stanci randuri de statui pictate si morminte in stanca, apoi la Londa se vor vedea vechile morminte, introduse in stanci, la Kete Kesu o casa antica de ceremonii si hambarele de orez, cu acoperisuri in culori vii. Sosire la Rantepao, dejun si cazare la hotel Heritage. Tanah Toraja este situata la aprox. 230 km de Makassar, intr-un tinut al contrastelor, cu munti stancosi si campii largi cu plantatii de orez, alternand cu case distincte, cu acoperisuri inclinate. Viata locuitorilor pastreaza traditiile ancestrale, cele mai renumite fiind cele funerare, realizate cu mare fast si dureaza cateva zile, implicand sacrificii de porti sau bivoli; la finalul ceremoniilor, statuetele „tau tau” sunt amplasate in niste spatii taiate in stancile calcaroase pentru a proteja mormintele din spatele lor.
Ziua 10 – Palopo – Weaving Center, Marante, Nanggala  mic dejun + dejun Astazi se vor vizita cateva locuri, importante pentru traditiile locale: tesatoriile la Pallawa si la Sa'dan, unicele adaposturi pentru orez de la Marante si Nanggala, facute din lemn, frumos decorate si pictate, adevarate piese de arta. Dejun la un restaurant local; cazare hotel Heritage Rantepao.
Ziua 11 – Batu Tumonga mic dejun + dejun Excursie spre zona pitoreasca din jurul orasului Rantepao: Timonbayo - cu o splendida priveliste spre stancile megalitice raspandite peste campurile intinse de orez, Lokomata – unde se vede o alta stanca – cimitir de morminte; Batutumonga - situat la poalele Muntelui Sesean, cel mai inalt din Toraja, cel mai frumos loc de unde puteti avea o panorama superba asupra vaii, pana la orasul Rantepao; te incanta pantele acoperite cu pajisti sau plantatii de orez, casele traditionale; la Batutumonga: dejun la un restaurant local. Cazare hotel Heritage Rantepao.
Ziua 12 – Toraja – Makassar – Denpasar mic dejun + dejun Plecare devreme, cu masina la Makassar, aprox. 10 ore de drum; dejunul va fi servit la un restaurant local pescaresc. Sosire la aeroportul din Makassar si zbor la Denpasar, orele 19:40 – 21:10; sosire in Bali, transfer in sudul insulei, la hotelul Melia Bali, cazare.
Ziua 13 – mic dejun, timp liber; eliberarea camerelor la ora 12:00; seara transfer la aeroport si zbor din Bali/Denpasar la Bucuresti, via Istanbul, decolare ora 21:00.
Ziua 14 – sosire pe aeroportul “Henri Coanda” Bucuresti ora 08:30.
Plecare:  3 August 2019

Pret: 3.580 usd + 1.080 euro/persoana - loc in camera dubla.
Supliment camera singla: 635 usd/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 10 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza.
Vedeti galerie foto >>
Servicii incluse:
- transport extern avion Bucuresti-Djakarta/Denpasar-Bucuresti, compania Turkish; zboruri interne: Djakarta-Jayapura;Jayapura-Wamena-Jayapura; Jayapura-Makassar; Makassar-Denpasar cu Garuda; Makassar-Palopo Sulawesi cu Wingsair;
- taxe aeroport zboruri internationale si zboruri interne;
- microbuz local in timpul transferurilor si excursiilor;
- permis special pentru intrare in Papua;
- 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 5* Bali, 4*Jakarta si Makassar, 3*tipice in Wamena-Jayapura, mentionate in program sau similare; mesele conform program;
- vizitele/intrarile prevazute in program;
- ghizi locali in timpul vizitelor, insotitor roman de grup pe tot parcursul excursiei.
Nu sunt incluse:
- taxa viza Indonezia – 35 usd/persoana – care se achita pe aeroport, la sosirea in Jakarta; cheltuieli neprevazute in cazul anularii unor zboruri interne; cheltuieli personale: apa/ bauturi la mese, telefoane, bacsisuri pentru ghizi locali/ soferi – se achita insotitorului de grup la sosirea in Jakarta; taxe de plecare de pe aeroport (daca se vor aplica); asigurare medicala si asigurare storno – recomandata de agentie; taxe/ vizite neprevazute in program, eventualele excursii optionale - care se organizeaza si achita la fata locului.     
Conditii de participare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, asigurare medicala
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content