India Special - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

India Special

India speciala: templul de aur, maretia Himalayei, splendoarea Kashmirului
ziua 1–prezentare ora 11:00 pe aeroportul „Henri Coanda” Otopeni-Biroul informatii; intalnire cu insotitorul roman de grup, plecare la Amritsar, via Doha, decolare la ora 12:55.
 
ziua 2- sosire Amritsar ora 02:10, transfer la hotel Holiday Inn,  cazare. Mic dejun + cina. Vizita “Templului de Aur din Punjab” - cel mai sacru lacas de cult al adeptilor religiei Sikh, placat cu aur si decorat cu pietre pretioase, situat pe malul lacului. atat de linistit incat l-ar fi atras si pe Buddha pentru a medita aici. Dupa construirea templului la inceputul sec.16, lacul a fost largit si a capatat denumirea de Lacul Nectarului  Nemuririi. Continuare cu vizita monumentului Jalianwalan Bagh, ridicat in 1951 pentru a comemora locuitorii ucisi in timpul atacului fortelor britanice din 1919. Oprire la Templul Durgiana, renumit pentru pelerinajele crediciosilor hindu, apoi plecam la Wagha, granita cu Pakistan (situat la 28 km de Amritsar si 29 km de Lahore), pentru a vedea ceremonia de schimbare a garzilor, ce atrage numerosi turisti. Ceremonia de ridicare si coborare a steagului are loc zilnic, in prezenta a numerosi spectatori aflati de o parte si de alta a granitei si care participa activ la ceremonie, ca la o adevarata competitie sportiva, strigand si fluturand steaguri.
 
ziua 3- Amritsar-Dharamsala; mic dejun+cina plecare la Dharamsala – „mica Lhasa” - 207 km/aprox.5 ore de drum. Dharamsala, 1457 m altitudine, a devenit cunoscuta in intreaga lume dupa ce Tenzin Gyatso, cel de-al 14-lea Dalai Lama, si-a stabilit aici resedinta, devenind sediul guvernului tibetan din exil. Aerul curat, privelistea de-ti taie respiratia spre Muntii Dhauladhar, varietatea gastronomica, legendele si templele fac din Dharamasala una din cele mai speciale destinatii din India. Temperatura in iunie – intre  20-35°C. Cazare la Indraprastha Spa Resort.
 
ziua 4- Dharamsala; mic dejun+dejun - Vizita la Norbulingka -Institutului de pastrare a artei si obiceiurilor tibetane, situat in Mc Leod Ganj, suburbia orasului – 2082 m altitudine, fosta statiune de odihna pentru britanici, devenit acum loc de pelerinaj. la Norbulingka studiaza sau lucreaza peste 300 persoane. Mc Leod Ganj a fost locotenent-guvernator al Punjabului britanic, filantrop si promotor al educatiei studiilor orientale. Dupa amiaza, vizita templului din sec.19 Bhagsu nag, a Templului Tsuglakhang - numit acum Templui lui Dalai Lama, a pietei local McLeondganj. Oprire la Biserica Sf.Ion,  stil neogotic, inconjurata de cedri de Himalaya. Frumoasele vitralii belgiene au ramas intacte in urma cutremurului din 1905.
 
ziua 5- Dharamsala-Chandigarh; mic dejun+cina - plecare la Chandigarh, 249 kms /aprox 7 hours – sosire in capitala celor doua state: Haryana si Punjab, singurul oras indian proiectat de renumitul arhitect Le Corbusier. cladirile proiectate de Le Corbusier au semnificatie si simboluri universal valabile. Chandigarh este unul din cele mai curate orase din India. Ne vom opri la Lacul Sukhna, amenajat de Le Corbusier si la originalul Rock Parc. Cazare hotel Park Plaza.
 
ziua 6- Chandigarh-Srinagar; mic dejun+cina - transfer la aeroport si zbor la Srinagar -1585 m altitudine - „Venetia indiana”, oras situat in Valea Kashmirului, de o parte si alta a raului Jhelum, care se varsa in marele si legendarul Indus. Temperaturi in luna iunie – intre 14 si 29°C. Dupa sosire, cazare la hotel Asian Park. Tur panoramic in speranta de a descoperi farmecul orasului, cu numeroasele sale gradini, lacuri si vase plutitoare, admirand casele vechi, artiza-natul local. Vizita  renumitelor gradini Nishat Bagh –„gradina placerilor”, Gradina Shalimar Bagh (l-a inspirat pe Jacques Guerlain sa creeze parfumul Shalimar) si Gradina Pari Mahal – aceasta poate fi mirata din orice punct al orasului datorita pozitiei pe varful unei coline. Pe colina se vede si Templul Shankaracharya, situat la 2730 m altitudine, cel mai vechi templu din Valea Kashmirului, de peste 2300 ani vechime – dedicat zeului Shiva. Srinagar se mai mandreste cu cea mai mare gradina de lalele din Asia – Gradina Indira Gandhi, amenajata de Ghulam Nabi Azad, viitor prim ministru al statului Jammu si Kashmir intre 2006-2007, cu scopul de a atrage turismul in Valea Kasmirului..
 
ziua 7- Srinagar-Gulmarg-Srinagar; mic dejun+cina - Dimineata, vom merge la piata plutitoare pentru a vedea localnicii care isi vand aici produsele, apoi se schimba peisajul – excursie 1/2 zi la Gulmarg – statiune cotata ca cea mai buna statiune de ski din Asia, situata la cativa km de Linia de control, granita formala dintre India si Pakistan. Gondola construita de compania franceza Poma in 1998 cuprinde doua nivele: primul la 2600 m si al doilea care ajunge pana la 3950 m, inaugurat in 2005, fiind una din cele mai inalte gondole din lume. Numele Gaurimarg – sotia zeului Shiva a fost schimbat in Gulmarg - „pajistea cu flori”, localitatea fiind aleasa de britanici ca statiune de odihna datorita climatului placut si peisajului de la poalele Muntelui Apharwat, 4200m. Britanicii au amenajat aici si teren de golf, in prezent fiind terenul de golf situat la cea mai mare altitudine – 2650 m (primul campionat a avut loc aici in 1922). La intoarcere, optional, se poate face o plimbare cu vasul din lemn, numit shikara, pe adancul si magicul lac Dal,  al doilea ca marime din statul  Jammu si Kashmir – bijuteria Kashmirului.
 
ziua 8- Srinagar-Leh; mic dejun+cina - transfer la aeroport si zbor Srinagar-Leh; sosire in orasul situat la 3500 m altitudine, dominat de palatul cu noua etaje, incercand sa aminteasca stilul aritectonic tibetan al Palatului Potala; transfer la hotel Grand Dragon, cazare, odiha pentru adaptare la altitudine. Ladakh – tinut de o incredibila frumusete, climat semi-desertic, de neuitat este albastrul cerului; aici predomina templele si stupele budiste, dar sunt si credinciosi hindusi, sikh si musulmani. Temperaturi in iunie – cuprinse intre 6-21°C.
 
ziua 9- Leh - mic dejun+cina - Tur panoramic al orasului - oprire in orasul vechi, unde se vad case construite cu chirpici, unele restaurate, stupe si moschei, prima sala de cinema din Kashmir, bazarul aglomerat, la Chang Gali cu micutele magazine unde se vand cu pietre semipretioase, bijuterii si curiozitati, obiecte decorate pe coarne de yak etc.
 
ziua 10- Leh - Nubra Valley mic dejun+cina - Plecare spre frumoasa si inverzita Vale Nubra (hindi – nubra inseamna „verde”) , 150 km/aprox.5 ore, altitudine de 3048 m; temperaturi in luna iunie – cuprinse intre 10-19°C. Vom urca insa din nou strabatand trecatoarea Khardung-la, situata la granita dintre regiunea Ladakh si statul Jammu si Kashmir, loc al celebrului drum al matasii, pe unde au trecut mii de caravane care fac legatura comerciala dintre vaile Shyok si Nubra, cu Leh si Asia Centrala, cu Kashgarul din China; punctul cel mai inalt este la 5.602 m, pe aici trece cel mai inalt drum de circulat cu masina din lume! si de aici se pot face cele mai spectaculare fotografii spre Valea Shyok. Raurile Shyok si Siachen, ambele izvorand din ghetari, separa Ladakh de lantul muntos Karakorum. Cazare la Kora Valley Camp.                       
 
ziua 11- Nubra Valley-Leh mic dejun+dejun+cina - vizita localitatii Diskit – capitala Vaii Nubra, unde se afla Manastirea Diskit Gompa, din anul 1420, cu o splendida priveliste de pe colina spre intreaga vale, fluturandu-si numeroasele sale stegulete de rugaciune. Vom ajunge in satul Hunder (10 km de Diskit) unde sunt dune de nisip si orhidee, Valea Nubra oferind un tinut al contrastelor: desert si dune care duc in Asia dupa Muntii Karakorum si versanti abrupti, varfuri inzapezite ale muntilor Himalaya, lacuri de o mare claritate. Satul Hunder a fost reconstruit la 1 km de vechiul sat pentru a primi oaspetii in cateva pensiuni si campinguri si a le organiza plimbari cu camila. Plecare spre satul Panamic si vizita Manastirea Ensa Gompa, veche de 250 ani, renumita pentru picturile sale murale, privind semeata spre Valea Nubra. Satul Panamik este cunoscut ca o statiune unde vine multa lume sa se trateze cu apele sale sulfuroase. Intoarcere la Leh, cazare la hotel Nagyal Palace sau Grand Dragon.
 
ziua 12- Leh – New Delhi; mic dejun - transfer la aeroport si zbor Leh-Delhi, sosire, transfer la hotel, cazare hotel Radisson Blu New Delhi Dwarka. Timp liber.
 
ziua 13- New Delhi – Bucuresti  - mic dejun - transfer la aeroport si intoarcere in Bucuresti, zbor New Delhi-Bucuresti, via Doha, decolare ora 10:00, sosire in Bucuresti la ora 20:35.   
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51076
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2019
Back to content