Ethiopia - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Ethiopia

14 Octombrie 2019

Ethiopia - acoperisul Africii
14 Zile
Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Lalibela - Axum - Addis Abeba - Valea Omo
Ziua 1 - prezentare pe aeroportul Bucuresti-Otopeni, biroul Informatii, ora 12:10, intalnire cu reprezentantul agentiei, plecare la Addis Abeba, via Frankfurt, decolare ora 14:10.
Ziua 2 - sosire ora 05:55 la Addis Abeba, capitala unei tari cu un peisaj plin de contraste, o tara cu un trecut plin de istorie si legende. Orasul numit floare noua, este situat la 2300 m altitudine; in timpul turului panoramic veti vedea Catedrala Sfanta Treime, Merkato–cea mai mare piata din Africa, cu produse din toata tara. Vizita Muzeului National (printre pretioasele exponate se afla „Lucy” (replica), cea mai bine pastrata si consevata fosila umanoida bipeda din lume, dar mereu trimisa in expozitii itinerante in strainatate) si a Muzeului Etnografic – aici se afla colectii de obiecte care reflecta istoria, cultura si traditiile diferitor triburi nomade, stramosi ai poporului etiopian. Urcare pe Muntele Entoto (3200 m), de unde puteti admira orasul si conurile vulcanice din jur; aici se afla Biserica Sf. Maria (unde Imparatul Menelik I a fost incoronat) si Palatul fondatorului orasului Addis Abeba - Imparatul Menelik II. Cazare hotel Celeste. mic dejun si cina.
Ziua 3 - mic dejun+cina; transfer la aeroport si zbor la Bahir Dar (1800 m), oras situat langa Lacul Tana - cel mai mare lac din Ethiopia -, de unde izvoraste Nilul Albastru; in cele 37 de insulite ale lacului se afla numeroase biserici; traversare cu barca pentru a vizita Ura Kidane Meheret, datand din sec.14; dupa dejun se va pleca spre Cascada Nilului Albastru; dupa mers pe jos de aprox. 20-30 minute, se va vedea cascada, cu o cadere de 45 m si latime maxima in sezonul ploios de 400 m. Intoarcere in Bahir Dar, cazare la AbayMinch Lodge.
Ziua 4 - mic dejun+cina; plecare la Gondar –aprox.183 km. Gondar - fosta capitala a tarii in sec.17-18. Vizita de astazi include „Combinatia regala” cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasiledes, Biblioteca lui Johanes, Cancelaria, Castelul fiului lui Johanes - Imparatul Iyasu I, „casa cantecului” sau Sala Imparatului David III, Palatul Imparatesei Mentewab. Vizita celei mai rafinate biserici, niciodata distrusa: Debre Birhan Silassie, construita intre 1682-1706, in timpul imparatului Iyasu, in stilul arhitectural din Axum. Cazare hotel Landmark, Gondar (2500 m).
Ziua 5 - mic dejun+cina; transfer la aeroport, zbor Gondar-Lalibela – initial tinutul Roha, numit ulterior Lalibela dupa numele regelui care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec.12, inceputul sec.13. Lalibela „regatul pietrei care traieste”, oras unde se afla peste 200 biserici, unele ascunse in pesteri, dintre care 11 sunt apreciate de UNESCO drept „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectura si arta. Vizita cuprinde un complex de culoare si biserici din primul si al treilea grup (dintre care Bet Medhane Alem - „Salvatorul Lumii” este cea mai impresionanta, avand in partea nord-estica 3 morminte taiate in stanca, atribuite lui Abraham, Isac si Iacob). Biserica Bete Giorgis (Sf.Gheorghe), simbol al Arcei lui Noe, este considerata cea mai frumoasa biserica in forma de cruce monolitica. Cazare hotel Maryebela sau Tukul village hotel.
Ziua 6 - mc dejun+cina; dimineata,vizita celui de al doilea grup de biserici de piatra, ce reprezinta sapte trepte ale Paradisului: bisericile din stanca monolit Bet Gabre’el Rufa’el, Bet Abba Libanos, Bet Mercurius si Bet Emmanuel. Apoi, transfer la aeroport si zbor la Axum, fosta capitala a tarii, leagan al civilizatiei etiopiene. Se vor vedea ruinele Palatului Reginei din Saba, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion, in a carei capela, conform legendei, se pastreaza originalul Chivotului Legii, adus in Ethiopia de fiul regelui Solomon si al reginei de Saba: regele Menelik I. In sec. 20, Imparatul Haile Silassie a ridicat o biserica moderna, toate bisericile insumand continuitatea credintei crestine in Etiopia. Tezaurul bisericesc este completat cu coroanele monarhilor ethiopieni, broderii pretioase, manuscrise rare. Cazare la hotel Yared Zema.
Ziua 7 - mic dejun si cina; transfer la aeroport si zbor Axum-Addis Abeba; dupa sosire, plecare cu masini 4x4 spre Valea Omo, prin Marele Rift ethiopian, pana la Lacul Langano (aprox. 4 ore de drum), unde vin deseori locuitorii capitalei pentru a se scalda in apele linistite ale lacului (lipsit de crocodili). Va veti putea relaxa intr-unul din cele mai speciale locuri din Etiopia, admirand nenumaratele pasari, plantele tipice vaii. Cazare Sabana Lodge.
Ziua 8 - pensiune completa; plecare prin Riftul etiopian (aprox. 6-7 ore/320 km); oprire intr-un sat pentru a vedea comunitatea triburilor Alaba si Hadiya; continuare spre sud, oprire la tribul Dorze, fosti razboinici, deveniti agricultori, apreciati ca cei mai buni lucratori ai tesaturilor din bumbac; in jurul caselor inalte din bambus sunt plantatii de cereale, varza, tutun. Plecare la Arbaminch - „40 de izvoare”, cazare Paradise Lodge.
Ziua 9 - pensiune completa; plimbare cu barca pe Lacul Chamo –al 3-lea cel mai mare din tara; se potvedea crocodili mari, hipopotami. Dupa amiaza, se pleaca spre sudul Vaii Omo – „muzeul viu al Etiopiei” (aprox.5 ore de drum), centrul numeroaselor grupuri etnice, singurul loc din Africa unde civilizatia moderna nu a influentat cultura lor originala. Cazare Jinka Resort.
Ziua 10 - pensiune completa; astazi se pleaca spre Parcul National Mago; aici ne vom intalni cu tribulMursi, cunoscut si pentru obiceiul femeilor de a purta un disc, uneori de dimensiuni impresionante, in buza inferioara si in lobul urechilor. Dupa aprox. 6 ore de drum, are loc cazarea la Buska Lodge, Turmi, locul tribului Hamar – costume colorate, cu parul frumos aranjat si colorat cu argila rosie.
Ziua 11 - pensiune completa; plecare spre Murulle (aprox.140 km/5 ore), se trece cu barca raul Omo si dupa aprox.20 minute de mers se ajunge la tribul Karo - maestri ai pictarii corpului, mai ales cu ocazia unorfestivitati sau a unor dansuri ceremoniale. La o piata locala vom putea vedea obiectele comercializate de triburile Hamar si Benna. Intoarcere la Turmi.
Ziua 12 - pensiune completa plecand spre Arbaminch (aprox.300 km), ne vom opri pentru a vedea unul din cele doua triburi importante: Arbore sau Tsemay, iar dupa amiaza vom ajunge in zona tribului Konso,trecand prin sate cu stanci si pamant roscat, argilos. Cazare la Paradise lodge sau Haile Resort.
Ziua 13 - pensiune completa; intoarcere prin Valea Marelui Rift la Addis Abeba, aprox.460 km, 7-8 ore de drum); in Addis Abeba veti putea cumpara renumita cafea etiopiana, iar dupa cina plecare la aeroport: zbor Addis-Bucuresti, via Frankfurt, decolare ora 23:20.
Ziua 14 - sosire pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti-Otopeni la ora 17:35.
Plecare:  14 Octombrie 2019

Pret: 2.580 usd + 1.310 euro/persoana - loc in camera dubla.
Supliment camera singla: 410 eur/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 12 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza.
Vedeti galerie foto >>
Servicii incluse:
- transport extern: avion Bucuresti-Addis Abeba-Bucuresti, compania Lufthansa; local: Addis –Lalibela; Lalibela-Axum; Axum-Gondar; Bahir Dar-Addis Abeba;
- taxe aeroport;
- taxa viza/;
- microbuz/autocar cu aer conditionat in zona de nord; masini 4x4 in Valea Omo;
- taxe pentru Lacul Chamo si pentru Lacul Tana;
- 11 nopti cazare, hoteluri de 3*, 4*Addis si lodge, mentionate in program sau similare;  mesele specificate in program (6 zile demipensiune + 6 pensiuni complete);
- o sticla de apa/zi/persoana;
- vizitele/intrarile prevazute in program,
- ghizi locali in timpul vizitelor, insotitor roman de grup pe tot parcursul  excursiei
Nu sunt incluse:
- asigurare storno – recomandata de agentie; asigurare medicala; taxe/ vizite neprevazute in program; cheltuieli personale (telefoane, alte bauturi la mese, costuri pentru fotografiere, bacsisuri pentru ghizi locali/ soferi – se achita la sosirea in Addis Abeba; baccisurile pentru bagajisti vor fi achitate la fata locului direct de fiecare turist;  asigurare storno – recoman-data de agentie; asigurare medicala; taxe/ vizite neprevazute in program, eventualele excursii optionale -  care se organizeaza si achita la fata locului.
Conditii de participare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii si sa aiba minim 2 pagini libere;1 fotografie color recenta tip pasaport; asigurare medicala; copie scanata de pasaport.  
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51076
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2019
Back to content