Ecuador-Galapagos - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Ecuador-Galapagos

Columbia - Ecuador - Galapagos - Panama
Ziua 1 – prezentare pe aeroportul „Henri Coanda”Bucuresti, ora 04:00, intalnire cu insotitorul roman de grup la biroul de Informatii, plecare ora 06:00 la Cartagena, via Amsterdam; sosire la ora 17:35 in vibrantul oras columbian, plin de farmec, cu arhitectura coloniala si moderna, piete pline de flori, unde aproape permanent se organizeza diverse festivaluri; transfer la hotel si cazare la hotel Hyatt Regency.

Ziua 2– mic dejun; 1/2 zi tur panoramic in Cartagena, oras fondat in 1533, al carui centru istoric este inclus in patrimoniu UNESCO; oprire la Biserica Popa, construita in 1606 si situata pe o colina de 150 m, de unde aveti o privire de 360º asupra orasului, a marii si asupra unuia din cele mai importante porturi de la Marea Caraibelor. Continuare pana la masiva Fortareata San Felipe, ridicata pentru apararea orasului de pirati, dupa planurile inginerului german Richard Carr. In centrul vechi se viziteaza Manastirea si Biserica San Pedro Claver (sec.17) si zona Bovedas - fost depozit de armament si inchisoare, acum important centru de artizanat. Cina.
 
Ziua 3 – Cartagena –timp liber –plimbare in orasul colonial plin de farmec, cu numeroasele sale case coloniale, iar seara puteti asculta muzica la diverse terase sau restauranate. Optional, excursie de o zi la una din plajele din apropierea orasului: San Rosario (aprox. 45 km de Cartagena).
 
Ziua 4 – mic dejun; transfer la aeroport, zbor Cartagena-Medelin; de la aeroport, plecare intr-un tur panoramic in care se vor vedea Parcul San Antonio, cunoscut pentru cele 23 de sculpturi ale lui Fernando Botero, daruite de artist orasului, Universitatea, Biserica baroca San Igancio, Teatrul Metropolitan, cladirile guvernamentale de la Alpujarra, colina Nuibara – de aici se poate admira frumoasa panorama a orasului. Dejun la un restaurant local. Cazare hotel Park. In apropierea orasului sunt multe ferme de cafea, calitatea cafelei din aceasta zona fiind renumita. Seara, puteti lua cina la unele din restaurantele apreciate in intreaga tara pentru calitatea si diversitatea bucatariei.
 
Ziua 5 - mic dejun; transfer la aeroport si zbor Medelin-Bogota; sosire in capitala Columbiei (altitudine 2640 m); transfer la hotel, cazare; urcare cu telecabina pe colina Montserrate, la 3140 m, de unde puteti admira intreg orasul, cu o mare varietatea arhitecturala (zona veche, coloniala, zona moderna si de business). Dejun la un restaurant local. Cazare la hotel Virrey.
 
Ziua 6 – mic dejun; excursie la Zipaquira – unde se afla o impresionanta catedrala din sare – si la la Lacul Guatavita, lacul unde indieni Musca celebrau anumite ritualuri; Lacul Guatavita a trezit imaginatia cautatorilor de comori, care au crezut ca aici au gasit pretiosul El Dorado. Cina la restaurantul hotelului.
 
Ziua 7 – mic dejun; tur panoramic al orasului 4 ore; ne vom opri in centrul istoric al orasului, cu multe cladiri coloniale, in Piata Bolivar unde se afla statuia lui Simon Bolivar – el Libertador, vom putea admira Catedrala – construita pe locul primei biserici din Bogota, din 1539, Palatul de Justitie. Vizita Muzeului Aurului, care are una din cele mai importante colectii de piese de aur (peste 34.000), dar si alte ponate valoroase din piatra, ceramica si textile. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroport, zbor Bogota-Quito, sosire in capitala ecuadoriana (altitudine de 2800 m), transfer la hotel Mercure si cazare.

 
Ziua 8 - mic dejun; excursiei de o zi, dejun inclus: tur panoramic al orasului Quito (2800 m); vom putea admira zona coloniala centrala, inclusa in patrimoniu UNESCO din 1978, cu numeroase cladiri coloniale; tot aici se afla Palatul Legislativ, Manastirea San Augustin; Piata Independentei este inconjurata de Catedrala si Palatul Guvernamental, Biserica Sf.Francisc – una din primele cladiri religioase monumentale din America de Sud. Pauza pentru dejun (optional), apoi se pleaca in afara orasului la Monumentul Ecuatorului (latitudine 0’), care marcheaza pozitia geodezica a Ecuatorului stabilita de o expeditie stiintifica franceza in sec.18; o linie galbena separa cele doua emisfere, sudica si nordica si, intr-o experienta unica: astfel va puteti situa in doua emisfere geografice in acelasi timp; vizita interesantului Muzeu Etnografic.

 
Ziua 9 - Quito - mic dejun; excursie la Parcul National Cotopaxi unde veti putea vedea cel mai activ vulcan din lume: Cotopaxi - 6005 m; in parcul national se afla peste 90 specii de pasari specifice marilor altitudini. Continuare spre Riobamba – locul elaborarii in 1830 a primei constitutii din Ecuador; vom cunoaste orasul in timpul unui tur panoramic ce va include Catedrala, Muzeul La Concepcion, Colina Quito care adaposteste importante obiecte de arta religioasa din Ecuador. Cazare si cina la Hosteria Abraspungo, Riobamba.

 
Ziua 10 - mic dejun; plecare la Cuenca, altitudine 2535 m; strabatand unele din cele mai pitoresti zone ale tarii, vom opri la Ingapirca, unde se mai pastreaza ruine incase (insusi imparatul incas Huayana Capac ar fi ordonat construirea acestui complex). Sosire si cazare la Cuenca, hotel Carvallo. Dejun. Tur panoramic al orasului - Mecca culturala a Ecuadorului, patrimoniu UNESCO, oras universitar – are 6 universitati; vom vedea biserici frumoase, catedrala, datand din anul intemeierii orasului: 1557; timp liber – puteti face cumparaturi:  orasul este renumit pentru varietatea artizanatului (broderii, ceramica).

Ziua 11 - mic dejun; opri la un atelier specializat in crearea renumitelor si atat de apreciatelor palarii, cunoscute sub numele de „palarii de Panama”. Dejun, apoi plecare la Guayaquil, oras datand din 1538, cel mai important si mare oras din Ecuador, inima economica a tarii; zona „Las Penas” inca mai pastreaza cladiri vechi, neafectate de incendiul devastator din 1896, transformate in interesante galerii de arta. Scurt tur panoramic – vom vedea Parcul Simon Bolivar, Centrul Civic,“Mirador” – de unde se vede locul confluentei celor doua rauri: Daule si Babahoyo. Monumentul La Rotonda aminteste de memorabila intalnire dintre Simon Bolivar si Jose de San Martin. Cazare la hotel Grand.
 
Ziua 12 - mic dejun; optional, excursie in Galapagos. Cine nu participa la aceasta excursie, ramane la hotel pana in ziua 15, timp liber, odihna. Transfer la aeroport si zbor din Guayaquil la Galapagos, sosire la Baltra si transfer la Puerto Ayora, Insula Santa Cruz; in drum, oprire pentru a vedea Craterele Gemene, cu vegetatia si pasarile unice din Galapagos (planta Scalecia); cazare la hotel Silberstein. Dejun la restaurantul hotelului. Dupa amiaza, vizita Statiunii Charles Darwin, unde veti vedea cateva pasari, animale si veti afla informatii interesante legate de fauna si flora din Galapagos.
 
Zilele 13 si 14-  mic dejun foarte devreme la hotel/dejun pe vas; cina la restaurantul hotelului; vizita, activitati pe 2 din urmatoarele 4 insule: Plazas, Seymour, Bartolomé, Santa Fe.
 
  Insula PLAZA – plecare la ora 08:00, navigare cu barca aprox. o ora si jumatate. Plaza Sur are o suprafata de doar aprox. 13 hectare, dar cu o fauna si flora diversa; colonii de lei de mare se odihnesc lenese, supravegheate de masculi puternici; arbustii predominanti aici au in sezonul uscat o culoare roșiatică si printre ei se strecoara iguanele terestre si marine. Plaza Sur este un loc ideal pentru observarea diverselor pasari marine – pescarusi cu coada bifurcata, pescarusi de lava, fregate. Sosirea in Puerto Ayora – la aprox. ora 16:00.
 
  Insula SEYMOUR – se pleaca la ora 08:00, se traverseaza Canalul Itabaca si se navigheaza cu barca aprox.1  ora; apropiindu-ne de insula, se observa deja culoarea gri a arborilor Santo, care sunt aproape tot timpul anului fara frunze. Insula s-a format acum milioane de ani prin ridicarea placii vulcanice, iar suprafata plata a insulei este strabatuta de piscuri ascutite, loc de adapost pentru diverse pasari marine: pescarusi cu coada bifurcata, fregate – masculii acestei specii sunt renumiti pentru umflarea pieptului in perioada ritualului nuptial, care devine de culoare stacojie, iar dansul nuptial este greu de uitat. Se pot vedea diverse pasari care strapung cu iuteala marea pentru a pescui, lei de mare, iguane, pelicani.
 
Sosirea in Puerto Ayora – la aprox. ora 16:00.
 
  Insula BARTOLOMÉ – excursia spre aceasta insula incepe mai devreme, plecarea este la ora 06:00; durata navigarii: aprox. 2 ore. Pe drum, este posibil sa intalnim grupuri de delfini si chiar sa-i vedem facand salturi acrobatice. Pe insula se va face o plimbare pe o carare care duce la renumita “Stanca de belvedere” – cu o vedere spectaculoasa asupra peisajului vulcanic, cu cratere si lava de culori diverse facand ca peisajul sa para aproape selenar. Cu putin noroc, poate fi posibil sa vedeti pinguinii de Galapagos (Spheniscus mendiculus), care cuibaresc pe aceasta insula. Pe insula sunt doua plaje unde, printre dune, in functie de sezon, se intalnesc broaste testoase care vin sa depuna oua. Poate fi, de asemenea, intalnita, specia de rechini Tintoreras.
 
Sosirea in Puerto Ayora – la aprox. ora 16:00.
 
  Insula SANTA FÉ – plecare in aceasta excursie: ora 08:00; durata navigarii – aprox. 2 ore. Pe Insula Sata Fé se intalnesc iguane terestre si, cateodata, poate fi zarita o specie endemica:  iguana Conolophus pallidus – are o culoare galben pal si este mai mare ca dimensiune decat celelalte iguane. Se mai pot intalni patru specii de rozatoare endemice nocturne, importante deoarece devin hrana soimilor si bufnitelor. Se sustine ca aceasta insula este una din cele mai vechi aparute in Galapagos. A face snorkeling aici este perfect deoarece cu usurinta poti vedea  in apele de turcoaz diverse animale marine: lei de mare, broaste testoase, specii de pesti tropicali. Sosirea in Puerto Ayora – la aprox. ora 16:00.
 
Ziua 15 - mic dejun; transfer la aeroport, zbor Baltra-Guayaquil, transfer la hotel Grand, cazare si cina hotel Grand.
 
Ziua 16 - mic dejun pachet; transfer la aeroport si zbor Guayaquil – Panama; sosire, transfer in oras si vom incepe vizita cu zona istorica a orasului: „vechea” Panama, cu ruine reconstruite dupa distrugerile provocate de piratul Morgan, cartierul Casco Viejo, declarat patrimoniu UNESCO in 1997, panourile de marmura relatand despre prezenta franceza in Panama etc.; vizita celebrului canal ce uneste cele doua oceane: Canalul Panama; se vor vedea ecluzele si vasele ce trec prin canal si vom putea vedea detaliile construirii canalului in micul muzeu din interior. Dejun la un restaurant local. Cazare hotel Radisson Decapolis.
 
Ziua 17 – mic dejun; timp liber – cumparaturi; eliberarea camerelor la ora 15:00; transfer la aeroport, zbor la Bucuresti, via Paris, decolare ora 21:10.
 
Ziua 18 -sosire Paris ora 11:05, decolare spre Bucuresti la ora 15:25, sosire pe aeroportul „Henri
Coanda” din Bucuresti-Otopeni la ora 22:05.
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content