Chile-Argentina - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Chile-Argentina

14 Octombrie 2019

Chile-Argentina - din Atacama ... pana la capatul lumii
16 Zile
Punta Arenas - Puerto Natales - Calafate - Ushuaia - Buenos Aires
Ziua 1 – intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti, biroul Informatii, ora 15:40, plecare la Santiago de Chile, decolare ora 17:45 (via Paris).
Ziua 2 – sosire la Santiago de Chile Aires ora 08:15;  transfer la hotel pentru a lasa bagajele, apoi tur panoramic 3 ore in orasul in care Pablo Neruda a creat numeroase poezii; se vor vedea Plaza de Armas, Catedrala, Cerro Santa Lucia – locul unde Don Pedro de Valdivia a fondat orasul in 1541, cartierul residential Santa Maria de Manquehue, zone comerciale etc. Cazare hotel Novopark.
Ziua 3 - mic dejun;  Santiago de Chile-Insula Pastelui - mic dejun la pachet, transfer la aeroport, zbor Santiago de Chile-Insula Pastelui–Rapa Nui, cea mai izolata insula din lume - patrimoniu UNESCO din 1995, situata intre Chile si Tahiti. Naviga-torul olandez Jacob Roggeveen a fost primul european care a ajuns pe aceasta insula in 1722. ransfer la hotel Iorana, cazare, Optional, excursie la vulcanul stins Rano Kau – se poate admira intreaga insula, se ajunge in satul Hanga Roa si Orongo, locul legendei „omului-pasare” si unde se mai pastreaza numeroase pietroglife, Seara, optional, cina cu program specific.
Ziua 4 – mic dejun + dejun la pachet   Insula Pastelui - Anakena excursie de o zi spre sudul si estul insulei; oprire la Golful Hanga Te’e, unde se presupune ca a fost inmormantat regele Hotu Matua, apoi la Rano Raraku –unul din cele mai importante locuri din insula, unde se mai gasesc aprox.397 statui din piatra, asezate culcat sau ridicate pe pantele vulcanului stins; oprire la Tongariki –cea mai recenta si mare zona restaurata, cu 15 statui de moai reasezate pe o platforma de 200 m lungime. Spre est, la centrul ceremonial Ahu Te Pito Kura se va vedea cea mai mare statuie demolata acum 200 ani, inalta de 10 m si cantarind 10 tone, iar de la frumoasa plaja de nisip Anakena (« golful regelui ») veti admira OceanulPacific; aici se va vedea prima statuie de moai restaurata cu ajutorul exploratorului norvegian hor Heyerdahl in 1956.
Ziua 5 – mic dejun  - Ahu Akivi; zbor Insula Pastelui-Santiago de Chile - excursie la Ahu Akivi, in centrul insulei (unde sunt 7 statui Moai) si la Tahai, unde se afla una din putinele statui cu ochi din insula; ochii sunt din coral alb, iar pupilele din obsidian. Continuam spre aeroport, zbor Insula Pastelui-Santiago de Chile; sosire, transfer si cazare la hotel Novopark.
Ziua 6 - mic dejun pachet + cina;  Santiago de Chile-Atacama - transfer la aeroport si zbor Santiago de Chile-Calama; de aici se face transferul la San Pedro de Atacama (se lasa bagajele); excursie la vestigiile arheologice ale satului Tulor, unul din cele mai vechi asezari; se vor vedea si ruinele fortareatei preincase Quitor, sec.12. Intoarcere la an Pedro de Atacama; cazare si cina la hotel Iorana Tolache.
Ziua 7 - mic dejun + dejun  Atacama excursie la lagunele Miscanti si Meniques (138 km de San Pedro de Atacama, 4300 m altitudine), inconjurate de vulcani; aerul perfect uscat al acestei zone permite o vizibiliate atat de mare, incat se creeaza chiar distorsiuni in aprecierea distantelor; oprire in micul oras Toconao (la 2450m altitudine) al carui farmec consta in folosirea rocilor vulcanice pentru arhitectura cladirilor; langa Toconaco se afla canionul si valea verde Jerez, in contrast cu desertul inconjurator arid; datorita raului Andes, se pot cultiva legume si fructe. Oprire la Lacul Sarat Atacama, situat intr-o depresiune intre 2300-3000 m altitudine; acesta primeste apa filtrata din raul San Pedro si din multele canioane ale lantului muntos si contine cele mai mari rezerve rezerve de litiu, bor si potasiu din intreaga lume; in laguna Chaxa sunt reptile, flamingo roz.
Ziua 8 - mic dejun; San Pedro de Atacama-Santiago de Chile - plecare dimineata foarte devreme (ora 04:30), trecere prin Caspana, ChiuChiu si Lasana si dupa cca. 3 ore sosim la geiserele Tatio (4300 m altitudine), adevarate coloane din abur; la rasaritul soarelui se observa inceputul activitatii aburilor –magma foarte aproape de suprafata incalzeste stancile care, in contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen; se poate face baie in piscina cu apa termala; pe drumul de intoarcere se trece prin sate precolumbiene: Caspana (cu terase si arhitectura vechilor incasi) si Chiu-Chiu –micut, cu doar 330 locuitori, dar faimos pentru biserica sa, una dintre cele mai frumoase din Chile; vom trece pe langa fortareata Lasana, sec.12 (ruine bine pastrate ale culturii Atacama); pe drum, opriri pentru a fotografia peisajul, vulcanii, flora desertului; transfer la aeroportul din Calama si zbor spre Santiago de Chile; transfer la hotel Novopark, cazare.
Ziua 9 - mic dejun + dejun;  Santiago de Chile-Punta Arenas-Puerto Natales - transfer la aeroport si zbor Santiago de Chile-Punta Arenas; dupa sosire, tur panoramic in orasul situat aproape de Stramtoarea Magellan; in Piata Muñoz Gamero se afla monumentul celebrului navigator Fernando de Magellan, dar si monumentul dedicat tribului Selknam, exterminat de europenii ajunsi aici in sec.19. De pe Cierro de la Cruz se va putea vedea, in functie de vreme, atat panorama intregului oras, cat si Stramtoarea Magellan si Tara de Foc. Transfer la Puerto Natales, port chilian intemeiat in 1911, oras fermecator, cu numeroase casute colorate, cazare la hotel Weskar Lodge.
Ziua 10 – mic dejun + dejun;  Torres del Paine - excursie la Torres del Paine, parc national renumit pentru peisajele superbe, cu un albastru dominant, numeroase lagune, ghetari, lacuri, vai inguste strajuite de Masivul Paine. Oprire la Pestera Milodon, formata din 3 caverne si un conglomerat stancos numit « scaunul diavolului », unde se afla o replica a unui animal disparut: « milodon ». Continuare spre Calafate, cazare la hotel Cyan.
Ziua 11 – mic dejun + dejun;   Calafate - excursie la Lacul Argentino (al 3-lea ca marime din America de Sud); veti putea putea admira, de pe uscat, culorile unice ale apei si, din diverse unghiuri, caderile de gheata de pe ghetarul Perito Moreno - adevarata minune a naturii, format acum cca. 30.000 de ani, avand o inaltime de aprox. 70 m si o lungime de 30 km. Transfer la aeroport si zbor Calafate-Ushuaia; sosire,transfer la hotel Las Lengas, cazare.
Ziua 12 – mic dejun + dejun;  Ushuaia - excursie in Parcul National (are 63.000 ha); se vor putea vedea, pe langa vegetatia specifica zonei, Golful Ensenada, Insula Redonda, Lacul Roca etc; croaziera cu catamaranul pe Canalul Beagle, navigandu-se prin golfuri, veti putea admira orasul pitoresc, situat la …capatul lumii, Muntele Olivia, Insula de los Lobos si los Pajaros, colonii de foci, cormorani etc. Seara, transfer la aeroport si zbor la Buenos Aires. Sosire, transfer la hotel Amerian, cazare.
Ziua 13 – mic dejun; Buenos Aires - tur panoramic de oras 3 ore: se vor vedea “Plaza de Mayo”, Casa Roz, Catedrala orasului, Teatrul Colon, Obeliscul, cartierul La Boca, cu traditionala strada Caminito.
Ziua 14 – mic dejun  Buenos Aires - optional: excursie la Santa Suzana, dejun inclus; veti vedea o hacienda tipica, ce pastreaza traditia gaucho; muzica si dansurile traditionale sau, optional, excursie la Montevideo.
Ziua 15 – mic dejun timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale; transfer la aeroport si zbor Buenos Aires-Bucuresti, via Paris, decolare la ora 14:35.
Ziua 16-sosire Paris ora 07:50, apoi zbor la Bucuresti, decolare ora 10:05, sosire pe aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti la ora 14:00.
Plecare:  14 Octombrie 2019

Pret: 5.595 usd + 1.198 euro/persoana - loc in camera dubla.
Supliment camera singla:   780 usd/persoana.  Pretul este valabil pentru grup minim de 15 persoane. La grup minim de 10 turisti pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret.
Vedeti galerie foto >>
Servicii incluse:
- transport avion: extern Bucuresti-Buenos Aires/Santiago de Chile-Bucuresti, compania Air France;
- zboruri interne: Santiago de Chile-Insula Pastelui-Santiago de Chile; Santiago de Chile-Atacama-Santiago de Chile; Santiago de Chile-Punta Arenas;
-taxe aeroport;
- transferuri, vizite cu autocar sau microbuz dotat cu aer conditionat;
-13 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3* si 4* la Buenos Aires, mentionate in program sau similare; masa prevazuta in program: 6 dejunuri (din care 2 dejunuri pachet) + 1 cina  (mic dejun bufet sau tip american; dejun sau cina - set menu);
-vizitele/intrarile specificate in program;
-ghizi locali in timpul vizitelor, insotitor roman de grup pe tot parcursul excursiei;
Nu sunt incluse :
- asigurare storno si medicala – recomandate de agentie;.alte tipuri de asigurari ( Premium etc.),taxele de plecare de pe aeroport, daca se aplica si care se achita personal, la fata locului; intrari/vizite/mese neprevazute in program, cheltuieli personale : telefoane, apa/ bauturi la mese, bacsisuri pentru ghizi locali/soferi – se achita insotitorului de grup la sosirea in Buenos Aires, eventualele excursiile optionale, care se organizeaza si achita la fata locului.

Conditii de inscriere: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51076
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2019
Back to content