Baltice si Minsk - KMD Travel

+4 021 367 3230
+4 021 313 7672 (fax)

Programe SENIOR VOYAGE la Dubai, Istanbul, Napoli, Madrid-Barcelona, Portugalia, Elvetia, Israel, CROAZIERA EAU - Dubai

Go to content

Baltice si Minsk

Ziua 1 -prezentare pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti, biroul Informatii, ora 08:00, intalnire cu insotitorul roman de grup si plecare la Riga – capitala Letoniei, via Istanbul, decolare ora 10:00; sosire in Riga –„Parisul baltic” ora 17:50, transfer si cazare hotel Ibis Centre.

Ziua 2- mic dejun, apoi tur pietonal de oras, prin Centrul vechi, cu cladirile sale medievale, unele in stil clasic: Catedrala, scuarul Domului, Biserica Sf.Petru, Turnul Pulberariei, casele breslelor; vom putea admira si cladirea Operei Nationale si Monumentul Libertatii; dupa amiaza, excursie la Parcul National Gauja, situat pe malul raului cu acelasi nume, cu paduri vechi si pesteri ascunse in stanci; aici vom vedea ruinele Castelul medieval, construit in 1207, fortificat de cateva ori pana in sec.20 si vom vizita Castelul Turaida, datand din 1214 si construit de catre arhiepiscopul de Riga. Seara, intoarcere in Riga si cina la un restaurant local.

Ziua 3- mic dejun; transfer la Rundale unde vom vizita superbul palat Rundale (unul din cele 2 palate baroce construite de Ducele de Courland in sec. 18); palatul a fost construit in doua etape, intre 1736-1740 si intre 1764-1768, dupa proiectul renumitului arhitect Bartolomeo Rastrelli (a construit renumitele palate din Sankt Petersburg). Plecare spre Lituania si vom fi cazati la Vilnius, hotel Europa City; centrul istoric al orasului este patrimoniu UNESCO din 1994 datorita cladirilor construite in stil gotic, baroc, renastere si clasic. Cina.

Ziua 4- dupa mic dejun vom cunoaste capitala lituaniana intr-un tur panoramic – vom vedea Catedrala, Bisericile Sf. Anna si Sf.Bernadina, Biserica Sf. Petru si Pavel, Vechea Univer- sitate, Capela Zorilor ce adaposteste o icoana a Fecioarei Maria; la pranz, transfer la gara si transport cu trenul la Minsk (orele 15:05-19:00); sosire in capitala statului Belarus, transfer la hotel Belarus, cazare.

Ziua 5- mic dejun; excursie la Mir-Niesvizh –, dejun inclus; Mir si Nieswizh sunt orase medievale, incluse in patrimoniul UNESCO. Castelul Mir, maiestuos, construit in sec.16, este atractia orasului; stilul arhitectural combina barocul cu stilul gotic si cu influente renascentiste. Vizita castelului Niesvizh, aflat pe mosia bogatei familii Radziwill, construit in 1604. La Biseria Corpus Christi – construita de arhitectul italian Bernardoni spre sfarsitul sec.16 si inceputul sec.17, se afla mormintele a 72 de membrii ai familiei Radziwiłł, cavouri atent decorate. Unicitatea bisericii consta din stilul baroc al fatadei, fiind considerată a fi primul templu iezuit modelat după Il Gesù din Roma, prima basilică cu dom și fațadă barocă din lume, și prima clădire în stil baroc din Europa de Est. Lacurile si parcurile din jur adauga peisajului un farmec deosebit. Dupa vizita, plecare la Brest, cazare la hotel Westa.

Ziua 6 –mic dejun. Vizita principalului obiectiv al orasului situat la granita cu Polonia, pe principala axă rutieră care leagă Berlinul de Moscova: Fortareata Brest, datand de la inceputul sec.19; fortareata reprezinta pentru belarusi eroismul de care au dat dovada aparatorii cetatii in timpul celui de-al doilea razboi mondial; in cinstea lor a fost ridicat un impresionant Monument. In Brest se afla si un muzeu mic, dar neobisnuit: Muzeul Artei Confiscate, cu obiecte de valoare, icoane, bijuterii etc. confiscate de la traficantii care treceau granita in Polonia. Dejun, apoi revenim in Minsk, cazare la hotel Belarus.

Ziua 7- mic dejun; tur panoramic in orasul cu multe cladiri moderne, dar care a pastrat si cateva cladiri si biserici vechi, nedistruse in timpul razboiului: Catedrala Sf.Spirit (din anul 1642) si Biserica Feciarei Maria; se vor vedea Obeliscul inalt de 38 m cu flacara vesnica in cinstea eroilor cazuti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Scuarul Independentei; in Minsk inca se pastreaza bustul lui Felix Dzerjinsky, cel care a fondat Cheka (predecesoarea KGB) situat in parcul din apropierea cladirii monumentale a KGB-ului. In Minsk, foarte putina lume stie, se afla apartamentul unde a locuit o perioada Lee Oswald, asasinul lui John Kennedy. Transfer la aeroport si zbor Minsk-Bucuresti, via Istanbul, decolare ora 16:20, sosire pe aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti Otopeni in ziua 8, la ora 02:00.
tari baltice si Belarus: Riga-Sigulda-Rundale-Vilinius-Minsk-Brest
Blvd. Kogalniceanu Nr. 14
Sector 5, Bucuresti 050105
office@kmd-travel.ro
+4021 367 3230
Licenta de turism KMD Travel SRL nr.1326/04.03.2019; Brevet de turism – nr 22335 / 31.10.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. seria I  nr.51089
KMD Travel SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP cu  nr. 32715
INFO CONS-tarif normal: 021-9551 www.anpc.gov.ro
M.D.T.R. – 0800 86.82.82

© KMD Travel 2020
Back to content